15 Mayıs 2012 Salı

Şeftali katları

Şeftali hoş kokusu ve tadıyla yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri. B ve C vitaminleri ile potasyum açısından zengin bir meyvedir. Hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır. Hazmı kolaylaştırarak bağırsakları yumuşatır. İdrar söktürücü ve ateş düşürücü etkisi vardır. Aynı zamanda kanı temizler. Kansere karşı koruyucudur. Kalp krizi riskini azaltır. Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur ve böbrek taşlarını eritir. Uykusuzluğa iyi gelir ve sinirleri yatıştırır. Cildi nemlendirir ve canlandırır. Bunun gibi birçok faydası vardır.
Yazın çok yaptığım, yaz aylarında ferahlık veren çok pratik ve leziz bir tariftir şeftali katları. Çok sevdiğim arkadaşım Seda’nın tarifidir. Kesinlikle denemenizi öneriyorum.


Malzemeler:

1 paket kakaolu bisküvi

6 adet şeftali (yumuşak ve tatlı olmasına dikkat edelim)

2 küçük paket krema

1 tatlı kaşığı pudra şekeri

1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

Yapılışı:

Kakaolu bisküvileri robotta ya da süper şef de un haline getirelim.

Şeftalileri güzelce yıkayıp soyalım.

Püre haline getirip krema, pudra şekeri ve limon kabuğu rendesiyle karıştıralım.

Bisküvilerin yarısını 4 kup bardağın dibine pay edelim.

Üzerlerine şeftali püresini ekleyelim.

Kalan bisküvileri de en üst kata bölüştürelim.

Dolaba koyalım soğuk soğuk yiyelim.

Bunu aynı zamanla diğer mevsim meyveleriyle de yapabilirsiniz. Afiyet olsun J. Keyifle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder