7 Haziran 2012 Perşembe

Oruk Kebabı

Kilis yöresine ait inanılmaz bir lezzet. Benim iki et oburum da buna bayılıyorlar. Tabi oğlumunkini daha az baharatlı yapıyorum. Beğeneceğinizi umuyorum.


Malzemeler:
Yarım kilo yağlı dana kıyma (kuzuyla da çok lezzetli oluyor)
Yarım su bardağı ince köftelik bulgur
3 adet soğan
3 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
 



Yapılışı:
Soğanlarımızı soyalım ve super şef’den geçirelim. (ya da rondodan)
Bulgurumuzu güzelce yıkayalım. İyice süzülsün.
Yoğurma kabımıza kıymayı, soğanı ve bulguru koyalım güzelce yoğuralım.
Ardından naneyi, kırmızı toz biberi, karabiberi ve tuzu ekleyelim iyice yoğuralım.
Şişiniz varsa eğer iki ceviz büyüklüğünde parça koparalım şişe güzelce yerleştirelim. Sıkımlayarak çok kalın olmadan şişe uzunlamasına yayalım.
Eğer mangalda değil fırında yapacaksak, hazırladığımız köfteyi şişten çıkaralım, ızgara fırın tepsimize uzunlamasına şeklini bozmadan dizelim.
180 derece fırında çok kurutmadan hafif kızarana kadar pişirelim.
Karışık yeşil salata ve yufka ekmekle harika oluyor.

Yanına yaptığım yeşil salata:
Maydanoz
Taze soğan
Kırmızı taze biber
Roka
Kırmızı kuru soğan
Nar ekşisi
Zeytinyağı
Tuz
Hepsini ince ince kıyıp karıştıralım. Nar ekşisini, yağını ve tuzunu ekleyelim.
Salata kabımıza alalım. Yufka ekmeğin içine salatamızı ve oruğu koyalım afiyetle yiyelim.

Afiyet olsun.
Sevgiyle kalınJ


4 yorum:

  1. ımmm harika görünüyor
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Cok tesekkur ederim afiyet olsun:))

    YanıtlaSil
  3. Mmmmmmm çok güzel olmuşlar. Ellerinize sağlık. Mutlaka deneyeceğim. Mutlu haftasonları.

    YanıtlaSil
  4. Çok tesekkur ederim begeniceginizi umuyorum. Simdiden afiyet olsun.
    Sevgiyle kalin.

    YanıtlaSil