13 Haziran 2012 Çarşamba

Yoğurtlu Cevizli Havuç

Rakı sofralarının vazgeçilmezi.

Malzemeler:
Yarım kilo havuç
1 orta boy rende soğan
3 diş sarımsak
Yarım kilo süzme yoğurt
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Göz kararı ceviz
Kırmızı toz biber
Tuz

Yapılışı:
Havuçlarımızı güzelce yıkayalım üzerlerini kazıyalım.
Soğanımızı temizleyelim rende yapalım.
Cevizi iri olacak şekilde robottan geçirelim.
Sarımsaklarımızı ayıklayalım.
Isınmış zeytinyağında rende soğanları hafif pembeleşene kadar kavuralım.
Rendelenmiş havuçları ekleyelim yumuşayıncaya kadar kavuralım.
En son cevizleri ekleyelim hafif kavuralım ve soğumaya bırakalım.
Yoğurdu bir kaba alalım sarımsakları sıkalım güzelce karıştıralım.
Soğumuş olan havucumuzu sarımsaklı yoğurda ekleyelim.
Üzerine zeytinyağında kırmızı toz biber yakıp servis yapabiliriz.

Afiyet olsun.

Sevgiyle kalınJ






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder