13 Haziran 2012 Çarşamba

Zeytinyağlı Ayşekadın Fasulye

Hafif, sağlıklı ve lezzetli. Şu yaz sıcaklarında ferahlatıcı bir yemek.


Malzemeler:
1 kg ayşekadın fasulye
1 adet soğan
1 adet yeşilbiber
3 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
Tuz

Yapılışı:
Fasulyemizi güzelce yıkayalım.
Fasulyelerin iki ucunu kopartıp iki yanındaki kılçıkları ayıklayalım.
Ayıkladıktan sonra boylamasına keselim ardından eninden ikiye bölelim.
Domatesleri güzelce yıkayalım kabuklarını soyalım küp küp doğrayalım.
Soğanı ve sarımsağı yıkayalım aynı şekilde doğrayalım.
Son olarak biberi yıkayalım ufak ufak doğrayalım.
Tencereye zeytinyağını koyalım ısınınca soğanları ekleyelim pembeleşene kadar kavuralım.
Ardından küp doğradığımız domatesleri, biberi, sarımsağı, domates salçasını, şekerleri, fasulyeleri ve tuzu ekleyelim.
Üzerini örtecek kadar su koyup kapağını kapatalım kaynasın.
Kaynadıktan sonra altını kısalım.
Kısık ateşte suyunu kontrol ederek ağır ağır pişirelim.
Soğuk olarak servis edelim.

Afiyet olsun.
Sevgiyle kalın:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder