10 Haziran 2012 Pazar

Tereyağlı Fındıklı Kurabiye

Ağızda dağılan enfes bir tat.

Malzemeler:
200 gr tereyağı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 çay bardağı fındık

Yapılışı:
Hamur yoğurma kabımıza oda ısısında beklemiş tereyağını, pudra şekerini ve vanilyayı koyalım iyice yoğuralım.
Karışıma kabartma tozunu, fındığı ve unu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya devam edelim.
Hamurumuz iyice yumuşayınca üzerine bir bezle örtelim 20 dakika bekletelim.
Fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elimizle yuvarlayalım.
Üzerine hafif basarak yassılaştıralım.
Fırın tepsimize silikon pişiri (ya da yağlı kâğıdı) serelim.
Üzerine kurabiyelerimizi dizelim.
Hafif pembeleşene kadar pişirelim.
Servis tabağına alalım üzerine pudra şekeri serpelim.

Afiyet olsun.

Sevgiyle kalınJ








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder