15 Mayıs 2012 Salı

Girit Kabağı

Giritlilerin neden çok daha sağlıklı, dinç, huzurlu, neşeli ve hatta rahat olduklarını şimdi daha iyi anlıyorum. Sürekli tazecik sebzeler ve otlarla besleniyorlar. Et de tüketiyorlar elbette, genellikte oğlak etini kullanıyorlar yemeklerinde. Giritlilere ait inanılmaz lezzetli ot ve sebze yemekleri var. Kesinlikle hepsini denemeniz lazım. Bu şekilde beslenmeye alışınca insan, hafifliyor, rahatlıyor ve ağır yemeklerden kaçınıyor. Ve hatta fazla kilolarından bile kurtuluyor.


Kabağın faydalarını da elbette ki saymakla bitmez. Kabağın idrar söktürücü özelliği vardır. Böbrek ve mesane iltihaplarını temizler, prostata iyi gelir. Mide ve bağırsaklara yumuşaklık verir, kabızlığı giderir. Basura da çok faydası vardır. Ve yüksek tansiyonu düşürür. İçerisinde kalsiyum, fosfor ve demir vardır. Ayrıca C ve B1 vitaminleri bakımından zengindir. Bedeni temizlediği gibi sinirlere de iyi gelir.  Ve bunun gibi birçok faydası vardır kabağın. Eee hadi artık yiyelim dimi.



Malzemeler:
1 kg Girit kabağı
200 gr Tulum loru (az tuzlu beyaz peynirde olur)
150 gr dilimlenmiş kaşar peyniri
1 küçük demet maydanoz
Yarım demet dereotu
3 dal taze nane
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
Tuz

Yapılışı:

Öncelikle tencereye su koyalım bir yandan kaynasın.
(Kabakları haşlamak için)
Sonra iç harcı hazırlayalım.
Maydanoz, dereotu ve naneyi güzelce yıkayalım.  
Yıkadıktan sonra ince ince kıyalım ve peynirle karıştıralım.
Kabakların uçlarını kesip yıkayalım.
Kaynamış olan suya kabaklarımızı atalım ve hafif yumuşayana kadar haşlayalım (5 dakika kadar).
Bu arada fırınımızı 180 derecede ısıtmaya başlayalım.
Sonra kabaklarımızı alalım ve ortalarından boylamasına çizelim.
Ufak bir kaşık yardımıyla çekirdekli kısmını çıkaralım.
Ve peynirli harcımızı içine dolduralım.
Fırın kabına kabaklarımızı dizelim.
1 çay bardağı zeytinyağını ve yarım çay bardağı suyu üzerlerine gezdirelim.
Ve kabaklarımızı fırına koyalım.
Peynirler kazarınca kabakları çıkartıp üzerlerine dilimlemiş olduğumuz kaşar peynirlerini koyalım ve tekrar fırına verelim.
Kaşar peynirleri kızarınca çıkartıp afiyetle yiyelim.

Gerçekten leziz bir tat. Eşim yedi çok beğendi ve o kadar rahatladı huzur buldu ki oğlumla aynı saatte uyuya kaldıJ. (Kabağın faydalarından biri).


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder