29 Mayıs 2012 Salı

Mantarlı Tavuk Butları

Beğeneceğinizi tahmin ettiğim çok lezzetli ve pratik bir tavuk yemeği. Mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:
10-12 adet tavuk budu
Yarım kilo mantar
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı sıcak su
Bir limon suyu
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Tavuk butlarımızı ve mantarlarımızı güzelce yıkayalım.
Bir kaba tuzu, karabiberi ve limon suyunu koyalım karıştıralım.
Karışımımızın içine tavuk butlarını koyalım 15 dakika bekletelim.
Bu arada mantarlarımızı bir parmak kalınlığında dilimleyelim.
Düztabanlı yayvan bir tencereye zeytinyağını koyalım ısınsın.
Yağımız ısınınca tavuk butlarını ekleyip çevire çevire kızartalım.
Tavuklar kızarınca içine 1,5 bardak sıçak suyumuzu, domates salçasını ve mantarları ekleyelim.
Tencerenin kapağını yarım kapatalım 20 dakika kısık ateşte pişirelim.
Patates püresiyle muhteşem oluyor. Umarım beğenirsiniz.

Afiyet olsun.
Sevgiyle kalınJ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder