20 Mayıs 2012 Pazar

Beyaz Pilav

Meşhur pilav:)) Bahsettiğim gibi ilk yaptığım yemektir pilav. Lezzetli, besleyici ve her yemeğin yanına yakışan bir tat. Önce beyaz pilavdan başlayalım daha sonra Özbek pilavı, mantarlı pilav gibi çeşitli tarifler çok yakında:))

                                                                                           Malzemeler:
1 bardak pirinç
1,5 bardak Sıcak su
2 yemek kaşığı zeytinyağı (tereyağıyla daha lezzetli olur tabi)
1 adet kesme şeker
3-4 damla limon suyu
Tuz





Yapılışı:
Pirinçleri güzelce yıkayalım. Üzerine sıcak su ve tuz ekleyip 15 dakika bekletelim.
Tenceremize yağımızı koyalım ısınsın.
Ardından pirinçleri yıkayalım ve kızmış olan yağa dökerek karıştıralım.
Çok az kavuralım.
Üzerine 1,5 bardak Sıcak suyu, 1 adet kesme şekeri ve 3-4 damla limon sıkarak karıştıralım.
Altını kısıp kapağını kapatalım.
Pilav suyunu çekince altını söndürelim.
Üzerine havlu kâğıt (ya da temiz bir bez) kapatalım demlensin.

İşte bu kadarJ. Afiyet olsun.

Sevgilerimle…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder