Malzemeler:
4 adet yeşil elma
1,5 su bardağı nane likörü
4 tatlı kaşığı bal
Kaymak
Yapılışı:
Elmaları güzelce yıkayalım.
Kabuklarını soyalım.
İster ikiye bölelim ayva tatlısı yapar gibi, ister bütün olarak yapalım.
Elmaların çekirdeklerini oyarak çıkartalım.
Derin bir tencereye elmalarımızı yerleştirelim.
Her birinin ortasına 1 tatlı kaşığı bal koyalım. (Toz şekerle de yapabilirsiniz)
Ardından bir su bardağı nane likörümüzü ekleyelim.
Çok ağır ateşte yavaş yavaş pişirelim.
Arada bir ters çevirelim ki her tarafı yeşil olsun.
Tencerenin kapağını kapatmadan pişirelim.
Çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol edelim.
Soğuk olarak üzerine kaymakla servis yapalım.
Leziz bir tat. Afiyet olsun.
Sevgilerimle…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder