Malzemeler:
500 gr yağsız dana kuşbaşı et
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım kilo arpacık soğan
6 diş sarımsak
2 bardak kaynar su
Yarım kahve fincanı sirke
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz
2 adet kesme şeker
Yapılışı:
Arpacık soğanlarımızı soyalım ve yıkayalım.Sarımsaklarımızı soyalım ve ortadan ikiye bölelim.
Etimizi güzelce yıkayalım.
Tencereye iki yemek kaşığı zeytinyağımızı koyalım.
Üzerine etlerimizi ekleyelim.
Etler suyunu çekene kadar kavuralım.
Etler suyunu çekince üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edelim.
40 dakika ağır ateşte pişirelim.
Etler pişince üzerine arpacık soğanı ve sarımsakları ilave edelim.
Ardından sirkeyi, karabiberi, tarçını, yenibaharı, toz kırmızıbiberi ve şekeri ekleyelim.
Son olarak iki bardak sıcak suyumuzu ekleyelim ve soğanlar yumuşayana kadar pişirelim. (soğanlar çok geçmemeli biraz diri olmalı).
Sevgilerimle…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder