10 Haziran 2012 Pazar

Yoğurtlu Pişi

Pazar kahvaltılarının vazgeçilmezi, ister peynirle, ister reçelle ister sarımsaklı yoğurtla. Mutlaka denemelisiniz. Hem de çok pratik.

Malzemeler:
Yarım kilo un
250 gr yoğurt (sulandırılmış)
1 paket kabartma tozu
1 adet yumurta
1 su bardağı zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:
Unu ve tuzu hamur yoğurma kabına alalım.
Ayrı bir kaba yoğurdu, yumurtayı ve kabartma tozunu alıp çırpalım.
Çırptığımız karışımı una ekleyelim ve yoğuralım.
Hamurumuzu kulak memesi kıvamına getirelim.
10 dakika üzerini örtüp dinlendirelim.
Dinlenmiş hamurumuzu merdaneyle yarım santim kalınlığında açalım.
İster bıçakla muska gibi keselim, ister su bardağı ile yuvarlak keselim.
Tavaya 1 su bardağı zeytinyağı (isteğe göre ayçiçeği yağıda olur) koyalım kızsın.
Kesmiş olduğumuz hamurları kızgın yağda pembeleşene kadar kızartalım.
Sade olarak ya da üzerine sarımsaklı yoğurtla da denemenizi tavsiye ederim.
(su bardağı ile kestiğimiz hamurun içine peynir koyarak da yapabiliriz. )

Afiyet olsun.

Sevgiyle kalınJ








2 yorum:

  1. süper görünüyorlar..ellerinize sağlık...puf puf..nasıl güzeller..5 6 tanesini bir anda yiyebilirim..sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkur ederim :)) afiyet olsun...

    YanıtlaSil