10 Haziran 2012 Pazar

Sebzeli Enginar

Enginarın zamanı olduğu için gene enginar yemeği yaptım. Hem çok faydalı hem de çok lezzetli. Zamanı geçmeden bol bol tüketelim.

Malzemeler:
5 adet temizlenmiş enginar
1 orta boy soğan
2 adet havuç
1 adet patates
1 su bardağı bezelye
Yarım demet dereotu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı un
Yarım limon suyu
2 adet kesme şeker
2.5 su bardağı su
Tuz

Yapılışı:
Bir kabın içine su koyalım.
İçine yarım limon suyunu ve enginarları ekleyelim.
Havucu güzelce yıkayalım ve tavla zarı iriliğinde doğrayalım.
Aynı şekilde patatesleri de doğrayalım.
Dereotunu yıkayalım ince ince kıyalım.
Tencereye zeytinyağını alalım içine küp doğranmış soğanı ekleyelim ve pembeleşene kadar kavuralım.
Havuçları ekleyip kavuralım.
Ardından patatesleri ekleyelim kavurmaya devam edelim.
Üzerine 2,5 su bardağı sıcak suyu, limon suyunu, enginarları, bezelyeleri ve şekeri ekleyelim.
Tüm sebzeler yumuşayana dek pişirelim.
Unu yarım kahve fincanı su ile ezelim ve sebzelere ekleyelim.
Tuzunu koyalım ve altını kapatalım.
Delikli kepçe ile enginarları alalım, servis tabağımıza yerleştirelim.
Sebzeleri de aynı şekilde alalım içine ince kıyılmış dereotunu ekleyelim.
Enginarların göbeklerine sebzeleri yerleştirelim.
Tencerede kalan suyu enginarların üzerine gezdirelim.
Soğuk olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sevgiyle kalınJ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder