10-12 adet tavuk budu
Yarım kilo mantar
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı sıcak su
Bir limon suyu
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Tavuk butlarımızı ve mantarlarımızı güzelce yıkayalım.Bir kaba tuzu, karabiberi ve limon suyunu koyalım karıştıralım.
Karışımımızın içine tavuk butlarını koyalım 15 dakika bekletelim.
Bu arada mantarlarımızı bir parmak kalınlığında dilimleyelim.
Düztabanlı yayvan bir tencereye zeytinyağını koyalım ısınsın.
Yağımız ısınınca tavuk butlarını ekleyip çevire çevire kızartalım.
Tavuklar kızarınca içine 1,5 bardak sıçak suyumuzu, domates salçasını ve mantarları ekleyelim.
Tencerenin kapağını yarım kapatalım 20 dakika kısık ateşte pişirelim.
Patates püresiyle muhteşem oluyor. Umarım beğenirsiniz.
Afiyet olsun.
Sevgiyle kalınJ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder