30 Mayıs 2012 Çarşamba

Mercimek köftesi

Mercimek köftesi davetlerde sık yaptığım bir ikramdır. Herkesin severek yediği leziz bir tat. Yanında turşuyla harika olur.


Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
Yarım su bardağı ince köftelik bulgur
2 adet büyük soğan
4-5 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
4-5 tane taze soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
Tadına bakarak damak zevkinize göre baharatları çoğalta bilirsiniz.

Yapılışı:
Mercimekleri güzelce yıkayalım bir tencereye alalım.
Üzerine 2 bardak su ekleyip püre gibi olana dek pişirelim.
Çok sulu olmasın.
Bulgurumuzu yıkayalım suyunu iyice süzelim sulu kalmasın.
Soğanlarımızı küçük küçük doğrayalım.
Zeytinyağını bir tavaya koyalım ısınsın.
Üzerine soğanın birini ekleyelim hafif pembeleşene kadar kavuralım.
Kenara çekelim soğusun.
Ağzı kapaklı bir kabın içine (Tupperware’in eko kaplarını kullanıyorum çok başarılı vakumluyor çok uzun beklemenize gerek kalmıyor. Aynı zamanda yoğurta mayalanıyor) bulgurumuzu koyalım üzerine pişmiş olan mercimeği sıcak sıcak koyalım, küçük doğradığımız çiğ soğanı, biber salçasını ve tuzu ekleyelim kaşıkla iyice karıştırıp ağzını kapatalım.
Yumuşayınca içine sarımsakları sıkalım, kimyon, karabiber ve soğumuş olan soğanları ekleyelim güzelce yoğuralım.
Son olarak ince ince kıydığımız maydanoz ve taze soğanı ekleyelim ve sıkılmayalım.

Afiyet olsun.

Sevgiyle kalınJ.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder