18 Mayıs 2012 Cuma

Turuncu Tavuk Butları

Tavuk yağsız ve protein açısından zengin bir besindir. Hazmı kolaydır. Kırmızı ete göre kalorisi daha düşüktür. Ve diyet yaparken önerilen bir besindir. Tavuğu çeşit çeşit zevkinize göre yapabilirsiniz. Haşlama olarak, kızartma olarak, fırında, soslu ya da baharatlı harika tarifler yaratılabilir. Benim yine sık yaptığım bir tarifim var beğeneceğinizi umuyorum. Keyifle yapın afiyetle yiyin:))).

Malzemeler:
10 adet tavuk but
6 adet havuç
4 adet domates
5 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı balsamik sirke
1 yemek kaşığı biberiye
1,5 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
Havuçlarımızı yıkayalım üzerlerini kazıyarak temizleyelim ve rendeleyelim
Sarımsaklarımızı soyup bıçakla ince ince doğrayalım.
Domateslerin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
Tavuklarımızı iyice yıkayalım.
Bir kaba balsamik sirkeyi, karabiberi, tuzu, sarımsakları, zeytinyağı ve biberiyeyi koyalım iyice karıştıralım.
Ardından karışımımızın içine domates ve havuç rendemizi de ekleyelim.
Fırınımızı 190 dereceye ayarlayalım ısınsın.
Yıkanmış tavuk butlarımızı fırın kabımıza güzelce yerleştirelim.
Üzerlerine hazırladığımız sosu dökelim.
Ve ısınmış fırınımıza yerleştirelim.
1 saat boyunca arada bir tavukları ters çevirerek pişirelim.
(yemeğin suyundan kaşıkla tavuğun üzerine koymayı unutmayalım)
Tavuklar kızarınca fırından çıkaralım.
Ben buğun yanına patates yaptım.
Ama pilavla da çok hoş oluyor.
Afiyet olsun. Sevgilerimle…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder